Mogelijkheden

Sinds kort ben ik bezig met het maken van botanische aquarellen. Ik schilder de bloemen het liefst naar werkelijkheid in de bloeitijd!
Een ornament is als losse decoratie mogelijk, kleiner of groter, of voor boven een deur, in een bovenlicht, in een keuken, als een rand om een spiegel of lijst etc. Of als ornament voor een groter geheel, zoals een kapstok. De figuren komen los van de achtergrond door ze op een verhoging te plaatsen, wat een ruimtelijk effect heeft. Panelen kunnen ook beschilderd worden. Misschien bedenkt u zelf nog andere mogelijkheden.
Het maken van trekplaten is voor mij wat op de achtergrond gekomen, maar het werk is me nog steeds dierbaar, niet in de laatste plaats door de band die de opdrachtgever met het werk heeft. Voor de trekplaten kiezen mensen voor de voor hen geliefde situatie: het eigen plekje van huis en tuin, met mensen, dieren, of de schaatstocht door de rietlanden, de oude stad, een dorp, een kerk, een stal of een werkplek, zoals de dokterspraktijk.

Werkwijze

Via de mail kunt u informatie vragen, ik neem contact met u op.
Mocht u tot een opdracht willen overgaan dan worden vraag en mogelijkheden en een prijsindicatie doorgesproken.
Bij zowel trekplaten als ornamenten is het opnemen van de opdracht ter plekke in de meeste gevallen wenselijk. Ik neem vaak foto’s als handvatten voor het werk. Het is een contact op vertrouwensbasis.
Na het opnemen van de opdracht volgt een ontwerp. Na het ontvangen van het ontwerp kan de opdrachtgever wijzigingen/aanvullingen geven.
Na goedkeuring van ontwerp en prijs zijn opdrachtgever en uitvoerder gebonden aan gemaakte afspraken. Ontstaan er tussentijds nog wensen bij de opdrachtgever, of komt de uitvoerder op een idee, dan is daar altijd ruimte voor. Veranderingen worden niet zonder overleg doorgevoerd.
Opmerking: Het gebeurde mij nog niet, maar ik behoud me het recht voor om een opdracht niet aan te nemen. Criterium daarbij is dat ik plezier in de uitvoering van een opdracht wil blijven houden.
Elk ornament of elke trekplaat is uniek. Eerdere afbeeldingen herhaal ik niet, wel komen dezelfde onderwerpen voor. Altijd zal de afbeelding weer anders zijn. Dat heeft ook met bovenstaand criterium te maken.
Alles wordt met de hand getekend, geschilderd en gezaagd.


Muiderslot in aanbouw

Muiderslot in aanbouw

Muiderslot in aanbouw

                                                                                                         Muiderslot in aanbouw